e-PRZEWODNIKOchrona środowiska w przemyśle spożywczyme-PRZEWODNIK

JAK KROK PO KROKU SPEŁNIĆ WYMOGI PRAWNE ZWIĄZANE Z OCHRONĄ ŚRODOWISKA STAWIANE ZAKŁADOM PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO?

W procesie wytwarzania produktów żywnościowych, w zależności od rodzaju prowadzonej działalności, wykorzystywane są różnego rodzaju surowce, materiały pomocnicze i technologie, w związku z czym poszczególne branże przemysłu spożywczego w różnym stopniu oddziałują na środowisko naturalne.

Przedsiębiorcy muszą przy tym pamiętać o konieczności spełnienia wymagań wynikających z obowiązujących aktów prawnych, decyzji środowiskowych oraz decyzji regulujących zakres korzystania ze środowiska.

Podmioty korzystające ze środowiska są zobligowane do uiszczania opłat za korzystanie ze środowiska, a w przypadku emisji niezgodnych z wymaganiami – do uiszczania opłat podwyższonych lub kar pieniężnych zgodnie z aktualnymi przepisami.

Przemysł spożywczy:

  • mięsny;
  • zbożowy;
  • rybny;
  • mleczarski;
  • cukierniczy;
  • olejarsko-tłuszczowy;
  • owocowo-warzywny;
  • rozlewniczy;
  • fermentacyjny;
  • winiarski;
  • browarniczy;
  • piekarniczy;
  • suplementów diety;
  • paszowy;
  • koncentratów spożywczych;
  • inne.

Wypełnij formularz już teraz i dowiedz się więcej!

WSPIERAMY TWÓJ BIZNES. SKORZYSTAJ Z NASZYCH DOŚWIADCZEŃ!

https://www.gba-polska.pl/wp-content/uploads/2022/09/GBA-POLSKA-ochrona-srodowiska-w-przemysle-spozywczym-1.jpg

Pobierz bezpłatny
e-PRZEWODNIK

Wypełnij formularz!

Pola oznaczone kwadracikami są obowiązkowe.

    FORMULARZ KONTAKTOWYŚrodowisko Komunalne

    Masz pytania? Potrzebujesz indywidualnej oferty?
    Skorzystaj z możliwości formularza kontaktowego. Niezwłocznie wrócimy do Ciebie z odpowiedzią.