ŚrodowiskoŻywność

Od pobierania próbek po raporty z analizy.
Nasze laboratoria badawcze zapewniają
szybką i rzetelną analizę środowiskową.

ŚRODOWISKO

Badania laboratoryjne oraz usługi intelektualne dla firm z obszaru produkcyjno-przemysłowego i ochrony środowiska oraz instytucji publicznych

BADANIA:

  • badania wód;
  • badania ścieków;
  • badania osadów;
  • badania odpadów;
  • badania gleb i gruntów;
  • badania kompostów, nawozów organicznych;
  • środków wspomagających uprawę roślin;
  • badania soli drogowej, solanek.

USŁUGI:

  • opinie i ekspertyzy środowiskowe dla prób badawczych;
  • dokumentacje środowiskowe;
  • wnioski środowiskowe;
  • dokumentacje i usługi geologiczne;
  • outsourcing, audity środowiskowe;
  • szkolenia.

OBSŁUGIWANE BRANŻE:

  • przedsiębiorstwa i zakłady komunalne;
  • przemysł paliwowo-energetyczny;
  • przemysł metalurgiczny;
  • przemysł elektromaszynowy;
  • przemysł chemiczny;
  • przemysł mineralny;
  • przemysł drzewno-papierniczy;
  • przemysł lekki;
  • przemysł spożywczy: mięsny, zbożowy, rybny, mleczarski, cukierniczy, olejarsko-tłuszczowy, owocowo-warzywny, rozlewniczy,alkoholowy, piekarniczy, suplementów diety;
  • przemysł kosmetyczny;
  • budowlana, deweloperska i projektowa;
  • inne.

FORMULARZ KONTAKTOWYBądźmy zawsze w kontakcie

Masz pytania? Potrzebujesz indywidualnej oferty?
Skorzystaj z możliwości formularza kontaktowego. Niezwłocznie wrócimy do Ciebie z odpowiedzią.

Aktualności

POBIERZ BEZPŁATNY E-PRZEWODNIK / W JAKI SPOSÓB PRAWIDŁOWO ZNAKOWAĆ ŻYWNOŚĆ?
POBIERZ BEZPŁATNY E-PRZEWODNIK / W JAKI SPOSÓB PRAWIDŁOWO ZNAKOWAĆ ŻYWNOŚĆ?
Kluczowym elementem wpływającym na jakość handlową żywności jest jej prawidłowe oznakowanie. Jednym z podstawowych aktów prawnych, które określa ogólne zasady, wymogi i zakresy odpowiedzialności dotyczące informacji na temat żywności, a w szczególności etykietowania żywności jest rozporządzenie PEiR nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku.
Bezpłatny e-PRZEWODNIK OCHRONA ŚRODOWISKA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
Bezpłatny e-PRZEWODNIK OCHRONA ŚRODOWISKA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
W procesie wytwarzania produktów żywnościowych, w zależności od rodzaju prowadzonej działalności, wykorzystywane są różnego rodzaju surowce, materiały pomocnicze i technologie, w związku z czym poszczególne branże przemysłu spożywczego w różnym stopniu oddziałują na środowisko naturalne.
Jak ustalić miejsca historycznego zanieczyszczeniem powierzchni ziemi?
Jak ustalić miejsca historycznego zanieczyszczeniem powierzchni ziemi?
GBA POLSKA posiada szerokie doświadczenie w zakresie wykonywania wykazu potencjalnych historycznych zanieczyszczeń powierzchni ziemi poprzez analizę poboru próbek, badań laboratoryjnych i sporządzania dokumentacji z wykazem potencjalnych historycznych zanieczyszczeń.